(26 Nisan 2024 Cuma)
Akredite Belgemizi Yeniledik

Beş yıldızlı hizmet yarışına 2012 Yılında katılan Akşehir Ticaret Borsası, Türk Loydu tarafından gerçekleştirilen denetimi başarı ile tamamlayarak Akredite Belgesini almaya hak kazandı.

Böylelikle Akşehir Ticaret Borsasın da Akredite sisteminde ikinci dönemi  başlamış oldu.

11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Yusuf İzzettin YAYLA, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa DOĞRU, Meclis Başkan Yardımcısı Sefer UYKUN, Genel Sekreter Hasan Sayın ARI ve Akredite Sorumlusu Mustafa DOĞAN’ın Borsamızı temsilen katıldığı törende Akşehir Ticaret Borsasının Akredite Sertifikasını: Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Akredite Komitesi Başkanı Halim METE takdim etti.

“Her geçen gün hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefleyen Borsamız üyelerine ve memleketimize hizmet yolunda gerekli tüm adımları atmak, karar ve azmindedir.” Diyen Başkan Yayla. “Bu belge ile Akşehir Ticaret Borsasının Kalitesini tescillediğinin ve sorumluluklarının bir kat daha arttığının altını çizdi.

Akreditasyon Sistemi Nedir?

Türk Oda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda/Borsa Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda/Borsa Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır.

Bu çerçevede, EUROCHAMBRES ve İngiltere Ticaret Odası (British Chamber of Commerce) işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Ticaret Odası ile birlikte yürütmüştür.

Akreditasyon Modeli 2005 yılından itibaren TOBB tarafından yürütülmüş olup, 2008 yılında yapılan çalışmalar sonucunda Borsalar da sürece dahil edilmiş ve model kapsamındaki çalışmalar TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi olarak uygulanmaya başlamıştır.