(20 Nisan 2024 Cumartesi)
Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi Programı Düzenlendi

​9 bin yıllık tecrübeyle tarımın zirvesi Konya’da… ASKON tarafından kentte Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi düzenlendi. Programa Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tuna da katıldı. Zirvenin ana gündemini yerli üretim, iklim değişikliği, kuraklık ve gıda savaşları gibi konular oluşturdu.

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği tarafından Konya’da Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi düzenlendi. Zirveye, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tuna da katıldı. Birçok tarım paydaşlarının da yer aldığı programın açılış konuşmasını ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk’te Konya Havzasının yaşadığı su sorununu bir kez daha dile getirdi. Öztürk, "Konya havzasının daha fazla suya ihtiyacı konusundaki çalışmaların hızlandırılmasının sadece şehrimiz için değil ülkemiz için de çok önemli olduğunu tekrar beyan etmek istiyorum" dedi.

Çumra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Alagöz’ün konuşmasının ardından sözü Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız aldı.

Edip Yıldız, "Hayvan Islahı Kanunun çıkartılması hayati önem taşımaktadır. Islah Birliklerinin isteği bu yöndedir. Birliklerin daha nitelikli ve aktif çalışmasına yönelik olacaktır, hayvancılığın teminatı olacaktır." dedi.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın da iklim değişikliği ve gıda savaşları gibi önemli konulara değindi. Aydın, "Ülkemizde kıtlık, yokluk yok. Bazı gıda ürünlerindeki artış nedeniyle her gün bu sektör üzerine konuşur olduk. Bu durum konunun önemini ortaya koymaktadır. Tarımda farkındalık oluşturacak yeni yaklaşımları en güzel şekilde kullanarak oluşturulacak yeni stratejileri yakından takip ediyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise Konya’nın tarımsal potansiyelini korumak için her türlü çalışmayı üstlendiklerini açıkladı.